hejsan hoppsan fallerallera

Jo, vi har haft lite adventsmys här med..

 
Bytte till julgardiner, omsydda gamla för tyget på Ikea var slut så jag kunde inte komplettera.. =( Har ju tre gardiner i vardagsrummet, inte 2 eller 4..

Och så ljusstakar med, ser lite trist ut när jag tog med blixt. Satte just en stjärna över den hängande lampan med. Ska måla ljusstakarna röda med tänkte jag, trä är trist =)

Årets adventsljusstake, snålade på ljusen på Ikea, 4 för 19 spänn och Maja var med och dekorerade så det ser väl inte så proffsigt ut men det skiter jag i =)


Min mamma o pappa var här och byggde sovrumsvägg i lördags, mamma och Maja fixade även ett pepparkakshus. (eller fågelhus som Maja säger, från Musse: " jag bygger ett fågelhus, åt mina vänner sus och dus" Om ni kan den utantill som jag ;)


Sen var vi en sväng till Gamla Linköping i söndags, Maja och K tände ett ljus i snöhögen.

Det var lite från helgen, K jobbade annars mest hela tiden, Maja var med en stund med till Ming Palace och drack cola i tappkranen =) och blev uppvaktad av kineserna ;) Jag har bråkat lite med min PHP, tror Vista är boven i allt, skitVista!

(o Madde: jag är väl inte så haj på photoshop, lär mig lite saker då och då, har mest använt det till att skapa bilder till hemsidor, teckade eller fotografier..)

Eh, tja, det var allt =)


Tävling

Här finns en härlig tävling att vara med i! Mycket julkort iår tack =)

http://www.petrifiedinpink.se/

Lena

 


nytt språk?

Haft jobbmötet idag, gick bra vad jag vet. Slängde mig på datorn när jag kom hem och kollade lite ideér och lösningar, kanske dags att lära sig ett nytt språk.. php.
Ska kolla mer i morgon, trött och lite rörig i huvet nu.

Hann dock inte med nån direkt sväng på stan som jag tänkte, tiden drog iväg. Tygaffären har miljonvis med prinsessklänningstyger och spetsar iallafall, får bestämma lite innan vad jag ska införskaffa. Ska sy snuttan lite prinsessklänning till jul tänkte jag. Fast hon önskar sig bara en rosa gitarr med snövit på =)

Nytt ordspråk från Arga snickarn som är strålande:
Chaos
Panic
Disorder
My Work Here Is
DONE



L

vart är kreativiteten?

Helt osugen på att pyssla med saker, eller så är jag det, men hur som helst orkar jag inte.
Snart advent, tänkte ju fixa till en ny adventsljusstake.. hm, imorrn?

I morgon är det förresten möte på stan. Ska på jobbsnack.. kallar det inte intervju för jag vet inte om jag ska ta det, erbjudandet, men jag ska höra mig för lite mer i morgon. Är ett projekt hur som helst, så jag ska inte sluta jobba hos älskling =)

Idag har jag lödit kretskort, himla massa pill, men rätt kul.

Städade nyss köket, skönt att få det gjort. Maja diskade under tiden =) Gissa om det hjälpte eller inte i slutändan ;) blev lite blött.. Nu målar hon med vattenfärger.. i sitt lucialinne.. puh, gissa om det kommer klara sig och se vitt ut till lucia? Det får bära eller brista, hon är sysselsatt!

Tänkte passa på och gå på stan lite i morgon eftersom jag ändå ska dit. Tygaffären kanske =) Får se fram emot det så jag inte blir nervös inför mötet.

Undrar om det inte var nåt på TV snart, Dance Your Ass Off =) hehe..

L

saknar photoshop

Sen vi installerade om den stationära datorn på kontoret, och allt krånglade, har jag inte haft nåt photoshop, nu saknar jag det..
Vill leka lite med bilder, men här på bärbara datorn har jag bara bildvisningsprogram och paint.. inte mycket att komma med.
Är det nån som har senare variant av photoshop än 5.5 skulle jag gärna "låna" lite ;) Tror jag hade 7.0 förut men nu finns inget kvar..
Illustrator och jag är inte så mycket vänner..

L

Första gubben!

Maja har gjort sin första huvudfoting!! =)
På dagis, jag får se den på samtalet nästa fredag..

När jag lämnade Maja i morse pratade jag lite med hennes fröken som sa att hon jäklats lite vid mellis igår, spottat ut mackan och surat för att hon inte fick mer yoghurt då.. (vilket hon berättade hemma och skrattade åt!)
de hade iallafall suttit en stund och gjort ett litet test, ett utvecklingstest då det är utvecklingssamtal nästa vecka. Kollat färger, pratat och ritat och så, får veta mer om det sen..
Maja hade då ritat sin första gubbe! Jag gillar verkligen de där första huvudfotingarna så jag väntar spänt på att få se den och få rama in =)

L

På tal om färger.. Här är ett färgtest att ge sig på:
http://www.spectralcolor.com/game/huetest_kiosk

Det visade sig nämligen att jag inte var så bra på det.. K var nästan helt perfekt med 3 poäng, jag fick 63 och därmed får jag inte längre yttra mig om färger här hemma =) Har ju pikat K en del för att jag tyckt han sagt fel... nu fick jag igen och är tystad ;)
Vad får ni?

gosar sig

Ja det ligger en liten bebis i min mage och gosar sig. Med armen för ansiktet och handen över ögat. Tänker inte flytta på armen heller så även denna vecka gick det inte att se om det är en skugga eller en kluven läpp.
Fick se lilla bebis i 3D, gud så söt =) Så det ordnar sig nog, kluven läpp eller ej, söt är du =)

Ska kolla igen om ett par veckor. Just nu känner jag mig bara lugn.

Lugn för den andra lilla nervositeten jag hade med, ett ev nytt jobbprojekt.
K har ju gått och sagt till en kund att jag är dataingenjör och nu finns ett ev jobb för mig som programmerare. Det där har jag ju lämnat lite bakom mig, slutade som konsult för 5 år sen typ. Tror jag glömt allt! Men kanske kan jag fixa detta webprogram, en presentation av ett formulär, för psykologer. Spännande kan jag ändå tycka, ska lära mig lite mer om det innan jag vet hur det blir både från min sida och deras.

Så dagen ska nu pustas ut ordentligt. Ska ta huvudvärkstabletter så mycket jag får, koffein så mycket jag får och relaxa med Maja resten av kvällen ;)

(tänker på den lille/lilla sötisen i magen, härligt att se dig!)

L

inte så mycke

nytt att tillägga..

men men, har som inget att göra en liten stund. K och maja är till stan och hämtar plåt, fick lite tid ensam och inget bra på tv än..
Har läst mina bloggar, inte mycket nytt idag, ingen action på facebook.. jag har redan ätit, inget gott godis..

Igår möblerade maja och jag om lite i hallen. Där var klädkaos då majas kläder inte fick plats i byrån längre. Nu har vi rensat lite, bytt byrå och flyttat om lite. Bara K's o mina underkläder som inte har nån plats.. men alla kläder ska ju upp när det blir klart där så jag ska bara få upp en byrå till i hallen så vi klarar oss tills dess. Städade lite i trapphuset idag, burit ut pappersinsamling i bilen så jag kan åka med det kanske i morgon.

I morgon är det studiedag på dagis, så vi är lediga Maja o jag. Ska besikta en släpkärra bara..

I söndags var vi alla till en kompis med fam i Motala, K jobbade med värmesystemet där, vi andra åt mat och såg på Barbiefilm =) Trevlig kväll men väldigt lång, var hemma kl 02.00. Lite trött måndagmorgon. Sa till på dagis att Maja får sova längre middag om hon behöver, själv sov jag hela förmiddan =)

Tja, det var väl det hela.. onsdag i morgon som sagt, hemma och får hitta på nåt, sen är det torsdag och nytt UL, det ska blir skönt att få gjort.

Snart Äntligen hemma antar jag.. =)

L

hey baby baby

Idag har vi kollat in bebisen. Maja och K var med, vi hade tur som fick ta med maja in, hon satt stilla hela tiden och var jättesnäll iallafall..
Allt såg fint ut, ska bara in en gång till i nästa vecka och kolla så läppen är ok, det var svårt att se men barnmorskan ville att en läkare skulle kolla så inte läppen är kluven. Var mycket sprattel och det gick inte att se vad det var för sort heller. Men en chans till får vi ju.
Fick med oss 2 bilder hem, har inte fotat av dem än..

Sen åkte vi hem och sov, oj vad vi sov, iallafall maja och jag, K jobbade ju förstås.

Igår fick jag hämta maja på dagis efter lunch, hon var kass i magen och de var rädda för maginfluensa då några fler barn också varit dåliga. Men idag är det typ som vanligt, klart bättre iallafall. Hon har aldrig kräkts sådär som maginfluensa, det är ju skönt. Blev åksjuk i bilen en gång bara..

Då var det fredagkväll.. K ska ner och jobba, kanske ville han ha lite hjälp. Inte så sugen, känns kallt och mörkt att gå ut, och maja blir så smutsig i verkstan. Vi får se hur det blir.. K vilar lite nu, han var uppe 5 och sent i säng igår. Varit mycket ett tag.

L

julfrågor

Är ju så sugen på jul.. här är några utmaningsfrågom om julen..

Skulle du kunna tänka dig att jobba på julafton?
Nej. det får vara tabu!

Bakar du något till jul? vad?
Gjort pepparkakor o lussebullar ibland, knäck o godis, får se vad jag orkar iår, sugen är jag!

Vilket föredrar du, lussekatter med eller utan russin?
Vill ha dom där men petar kanske ur =)

Vill du ha egenproducerat julgodis eller köpt?
Egen helst, eller nån annans =)

Knäck eller ischoklad?
Knäck!

Hur ser din adventsljusstake (den man tänder varje söndag) ut?
En svart smidesljustake (låda) med röda julmanchetter och vita ljus. Fast sugen på nåt nytt iår.

Som fönsterprydnad stjärna eller elljusstake?
Lite blandat i olika fönster.

Vill du ha julkort med brevbäraren eller i mailen?
Blir glad av båda!

Vilka färger har ni till jul? Klassiskt röd/grön/vit? Guld/isblå?...eller vad?
Vit gran ett par år, annars blandat, tror det blir rött/guld/vitt i granen iår, Maja får ha en egen med sina pappersbitar i =)

När julpyntar du hemma?
Ljusstakar till första advent, sen granen och resten 23:e (tullat lite på det nåt år och börjat lite tidigare om vi är borta på julen)

Har varje julprydnad sin bestämda plats år ut och år in?
En del saker, en del får vara kvar i lådan..

Vad bara MÅSTE hänga/finnas i granen?
Ljusslinga o kulor kanske.

Har du ett färgtema i granen?
Vitt o silver har det varit.

Levande gran eller plastgran?
Helst levande, men barren! har en i plast med, tror det blir en av varje iår, uppe o nere..

Hur ser din julfrukost ut?
Macka tror jag.. har nog inte varit så speciell sen jag flyttade hemifrån, har ju åkt sen. Men hos mamma o pappa blir det skinksmörgås med äppelmos.

Brukar du göra något aktivitet på julafton, t.ex. gå en promenad, spela sällskapsspel osv. ?
Stressa brukar det bli, så man hinner iväg till allt..

Dricker ni köpeglögg eller hemmagjord?
Köpeglögg

Vilken glögg brukar du dricka på jul om ni köper den?
Blossa. Gillade BOB:s annars.. hittar inte den längre..

Vad av dessa saker brukar ni ha i glöggen, mandel, hasselnötter eller russin?
Mandel o russin.

Finns det någon frukt som är ett MÅSTE till jul?
mandariner, fikon ( pappa köper, jag smakar)

Vilken är din favoritjulskiva?
Pappa har bränt åt mig 2 st med gamla låtar, typ Dolly Parton och sånt =) Bästa!

Vilken är din favoritjullåt?
Nån på den skivan.. gärna en klassisk. White Christmas eller så..

Vad skulle du inte vilja vara utan på julbordet, vad är ett absolut måste?
Mammas Jansons.

Nämn tre rätter du lagar helt själv till julbordet?
tja.. har ju inte behövt..

Föredrar du vörtbröd med russin eller utan?
Limpa eller tunnbröd helst..

Risgrynsgröt eller Ris à la malta?
Har fått för mig att jag är sugen på ris a la malta iår..

Vill du ha dopp i grytan eller inte på julbordet?
Inte till mig ( men den får gärna finnas där)

Dricker du julmust eller mumma till julbordet?
Julmust.

Vilket är ditt bästa julrecept som du har fått av din mamma eller svärmor?
Tror jag frågar mamma efterhand.. skulle vara såsen till lutfisken då som man får höra om jämt =)

Tittar du varje år på Kalles julafton?
Ja, fast det var trist förra året..

Vilken snutt är favoritsnutten ur Kalles julafton?
När gunghästen får svans i tomtens verkstad.

Brukar du titta på Kan du vissla Johanna?
Ja gärna.

Har du sett Karl-Bertil Jonssons jul?
Oh ja =) Bästa.

Har ni tomte hemma?
2 st har vi nu..

Köper du julklappar till många?
1 till familjen (enligt lottdragnihg), sen närmsta familjen ska väl få nåt med ( har inte köpt så mycket några år till mannen, vi skulle skaffa annat sa vi) och så barnen.

Tycker du att det ska vara julklappar till alla eller bara barnen?
Mest barnen, en räcker till oss vuxna.

Tycker du att julklapparna ska vara inslagna i affären eller vill du göra det själv?
Affären är ju smidigt, det blir inte som man önskar iallafall hemma, hinner inte lägga på mycket krut på det.

Färgglatt eller enfärgat julklappspapper?
Lite både och.

Roligast att få i sin julklapp?
Något man glömt att man behövde.

Vad skulle den ultimata julklappen vara till dig i år?
Tjänster tror jag, lövkrattning, byggning osv =)



L

Pengar!!

Grrr! jag är så trött på det här! Jag vill ha pengar!
Vete tusan vart pengarna tagit vägen, eller har vi inte fått några? känns inte så.. Tyckte vi hade mer förr.. för nåt år sen eller så.
Nu är det iallafall tomt på kontot igen och det är bara 10:e. Snålar och snålar.. det är så trist.

Iof bygger vi ju lite nu och det går åt pengar till tapeter, färg och så men inte så himla mycket. Elräkningen är inte så galen heller då vi snålar på värmen nu och inte har några hyresgäster heller..

Tänk för några år sen, innan Maja då vi hade hus, lokaler och lägenhet uthyrd, då hade vi elräkningar på 15000 i månaden, vintertid, och ändå över säkert 3000 till Harrys.. då hade vi kul minsann. Iof var det väl det vi la pengar på, kläder har jag aldrig gjort av med nån förmögenhet på.

K jobbade väl lite vid sidan av då om man säger så.. innan vi startade aktiebolaget. Då var det mer mindre jobb, restauranger och bilar som gav pengar i fickan som vi inte har nu. Restaurangjobb iof, men inget i fickan =( Måste vara den stora skillnaden.

Nä, om K bara kunde ta ut lön och jag med (har lön nu men mammapeng blir det ju sen) så blir det nog lite skillnad. Då kanske vi till och med kan börja spara lite =) sånt gillar jag =)

Nä, nu är det skralt i kassan, tror dock jag får mina skattepengar om 3 veckor, hoppas hoppas =)
Så får vi väl sälja lite grejer igen, har ju en del som vi inte behöver..
Jag har en mobil och en päls över, nån som vill köpa? ;)

Får panta burkar eller nåt.. eller bara fortsätta snåla lite till.. Snart är vi rika som troll! Jihoo!

L

Gullisar

Maja har en pojkvän! =)

En gullig liten kille på dagis, de leker jämt och myser och gosar..
Går fort det här, snart får vi väl bjuda hem honom och kolla upp honom lite ;)

L

5 november 1989

Konstigt att det kan har gått 20 år i mitt liv, att jag kan tänka tillbaka 20 år, och komma ihåg.
Nu får jag dessutom ihop det lite bättre, hade trott att det var -86 det hände men det var ju -89, tre år senare vilket då skulle stämma..

Jo så här är det.

Min kusin dog i leukemi -89 alltså 20 år sedan nu, nu den 5:e. Helt otroligt bara det, att tiden gått så långt.. Har på nåt sätt trott att det var -86, men jag blandade nog ihop det med vår flytt från Jämtland som var då. Och olyckan i Tjernobyl som också har varit en tanke i det här.
När jag var liten fattade jag inte så mycket om vad som sas, det sas nog inte ens så mycket som var menat för mina öron men jag fick en uppfattning om att det kan ha varit så att tjernobyl orsakade att A fick leukemi. Det gick mycket "stoff" från olyckan in med vindar just över Jämtland. Kanske kanske inte var det orsaken, sånt får man ju aldrig veta..

Nu har det gått 20 år sen, min tanke häromdan var  "han är ju fortfarande bara en pojke". A var 1 år yngre än mig, han har en syster som är ytterligare 1 år yngre och vi var ett litet gäng, vi kusiner. Fast lekarna blev ofta lite galna och våldsamma minns jag, eller så var jag lite feg av mig som vanligt bara =) De hälsade på oss nån gång sen vi flyttat ner till Kumla, men annars tappade vi väl kontakten lite de 3 åren vi var ifrån varann.
Nu är vi andra 30 och 32.. men han är en pojke.. det är lite orättvist.

Oj så ledsen jag var när han dog, och många år efteråt. Har mina minnesbilder än, har många ggr önskat att få se hur han hade blivit som vuxen, tror vi hade varit lite lika han och jag. Som en bror.

Minns vidare.. tänker på honom och de som lämnades ensamma efter ett barns död. Som mamma själv fattar jag inte hur de klarade det, men det var inte lätt heller har jag förstått.

Nu ska jag inte skriva mer om det, det blev lite rörigt. Ville bara ha en minnesanteckning om de 20 år som gått..

Kram och sov gott

L

Pappan

Grattis till pappan idag!

Pappan i vår familj fick en tårta idag, och ett jättefint kort som maja gjort på dagis, annars inte nån present =( kanske kan gottgöra det sen.. (har varit lite arg ett tag)

Min pappa har jag pratat med på telefon, vi får gratta bättre senare.

K:s pappa dök upp nyss, han skulle låna grävmaskinen.. (ojoj hoppas det går bra, han har jobbat med maskiner hela livet men det har gått lite på tok på sistone.. ) Blåtira hade han med, från joggningen. Ta det lugnt nu! Han fick lite tårta, vilket uppskattades tror jag =)

L

snodde visst en vante

Var och handlade på Willys, i kassan hittar jag min vante på golvet, en Ullaredsvante =) så den tog jag med mig, tur jag hittade den, men nu visade de sig att jag har 3 såna.. nåja, då kan jag tappa en nästa gång.

Idag ska jag åka o köpa lite mer färg, sen blir det målning. Först toppfärg på en stol sen en tredje gång på panelen i Majas rum. Ikväll ska vi tapetsera färdigt. K är i Göteborg idag, jag måste reda upp ett certifikatmysterium..

Köpte en tidning igår.. =) Drömhem och Trädgård, fullsmockad med jul! lite lyrisk och lycklig alltså =) det skulle verkligen vara mysigt med gran, ljus, blommor och paket nu. Började pyssla lite men det blev skitfult.. ska göra ett nytt försök vid senare tillfälle.

Nu, jobb!

L

Majas rum

Jo, vi har ju jobbat lite i helgen med Majas nya rum.
Runt sängen, där sängen ska stå, blir det panel på väggen, så att små fingrar inte ska ligga och pilla på tapeten och göra fula märken osv.. panelen har K sågat och fräst, pappa spikade upp den och i lördags grundmålade jag..



I söndags målade jag den igen, med toppfärg. Bör nog göras en gång till sen..

K tapetserade under tiden, i det andra hörnet, där bokhylla och sekretär ska stå. Vi valde en enfärgad röd efter mycket funderande, och med begränsade öppna affärer.. Musse Pigg tapet, kallar vi den ;) Hade tänkt en rosa med prinsessor men hittade ingen just sån och den med fjärilar var tunn och papprig.. denna är tjock och lite sammetsmjuk =) Tror det blir mycket varmt och ombonat =)



Sen är det bara resten kvar.. ;)
Tapetsera i andra hörnet, ovanför panelen. Sätta in ett fönster ut mot hallen och takfönstret, för att få in mer ljus. Bygga elementskydd. Sätta in ett element till. Sätta in en dörr. Golvlister. El-dosor. Kanske slipa golvet.. och så möblera =) (fast säng, sekretär och stol ska lackas)
Så det är en del kvar ändå, och jag kan inte göra det själv..

Annars så ser det ut såhär hemma hos oss, utanför våra sovrum, i det hörn dit köket ska flyttas.. så ni ser att det är inte riktigt klart nånstans...



Ser ni julstjärnan där uppe i fönstret, den har hängt där i 5 år nu tror jag =)
(Har spacklat och målat runt glasblocken där ovanför badrummet =)

Bara resten kvar.. som sagt...

.


nu klarar jag mig

Är vaccinerad och klar för virus, eller jag vill ju inte ha hit nåt ändå ju, lillis kan ju inte vaccineras..

Iallafall så var jag så fräck så jag frågade på VC om jag fick ta sprutan där, när jag ändå var där för en läkartid, så slapp jag åka ner till stan en kväll denna vecka.
Nu är det bara att vänta på att armen ska börja ömma, det ska visst ske.
Supertrevlig sköterska förresten.. inte ofta jag träffat på så trevligt folk inom VC..
Träffade min läkare med, och en kandidat.. trist att behöva gå dit men nu är det gjort, för en månad iallafall, ska jobba 25% ett tag.

Nu ska jag slappna av.. kanske en kopp te..

Har ett par bilder på Majas rum.. ska lägga upp dom, snart =)

L

(hade mammabyxor idag, första ggn. Var ju tvungen att ha nåt jag kunde knäppa. Pytte sparkar på förresten, jättehärligt. Tänk så starka ett par fötter på 2 cm kan vara... =)

.

RSS 2.0