bjuder på lite bilder


Ommöblerat, eller bara flyttat bordet lite.. och jo, gardinen är från sovrummet..


Mosaiken i badrummet nere..


Badflickan


Vardagsrummet och "min" fåtölj..


K's blomma i badrummet, den enda som lever....


Mee

sen kom Maja med en handuk hon haft i badvattnet och kramade mig =) blött.. men underbart!

.
..
...


helgen

Spenderades i Kumla, hemma.
I fredags åkte Maja och jag hem till mormor och morfar. K är ute på jobb i Grebbestad och Göteborg hela helgen och inte sitter vi hemma ensamma då.
Vi väntar ännu på K, kanske hinner han hem ikväll men han har inte ringt än så jag antar att de inte åkt från gbg än..

Hursomhelst.. vi har varit hemma hos mamma och pappa. Ätit god mat och plockat igenom massa saker. Jag har med mig 4 lådor med grejer hem =) tack snälla. Det är barnböcker, LP-skivor, gardiner, skolböcker, kuddar, lite leksaker, ett par gamla pumps och lite sånt.. möbler och sånt som kommer blir över när de flyttar får vi sen och vi ska ställa allt i huset, bostadshuset som vi kallar det, och göra det till ett jättefint gästhem! Är superinspirerad nu =)

Angående det, planer och så..
Jag ska göra i ordning rum åt alla våra närmaste kan man säga.. K's pappa har ju redan ett, nymålat och fint. Sen blir det ett till mamma och pappa och det stora kan bli till bror med fam, eller K's syster med fam, ett familjerum eftersom det är så stort. Nere blir det bäddsoffa för lillebror eller annan gäst.. som en idé.
Sen kan man ju hyra ut det veckovis på sommaren till rika tyskar ; ) Tror inte det är helt omöjligt att få 5000 för en vecka. Det är ju ändå ett hus på 160 kvadrat med 4 sovrum. Det blir dock senare när allt är klart.. jag ska ta ett rum i taget. Måste ju spärrmåla med oljefärg överallt pga tidigare hyresgäster............. (skräpfolk)

Nåja, helgen var väldigt bra. Jag fick mycket tid med mamma och pappa, Maja var klättrig men toppen, alla fick sina pussar! =) Hälsade på kusinen på landet, jättefint hus! och storis och familjen S, grattade lite med en liten ospännande present, hoppas du fick dig nåt bra för den!?
Och där! Jaa, där har jag ju en läsare =) =) A. Min svägerska. Jättebra ju, då kan jag fråga en massa saker om bröllop och barn eftersom du kan allt om sånt =) Du måste bara svara...  ;)
(kallar alla vidförsta bokstav ifall man inte vill bli uthängd i universum) (( sökte iof på en sak jag skrivit i bloggen på google men det ger ingen träff))

Nu sover Maja.. jag väntar på K.. tror det dröjer som sagt.. tv.. ensam mamma söker.. har inte följt det iår.. kan ju inte hinna med allt =)

Övrigt, tja.. inspirerad som jag var när jag kom hem så möblerade jag om i köket.. blev bra det med. Undar om jag får in en kökssoffa, risken är att man slår huvudet i tv:n..

Nu ska jag njuta av mina tända ljus och lugnet av en sovande illbatting =)

.. kostar på mig en Kram!

planer

Som jag skrev innan lite luddigt så är det lite nyheter i bröllopsplanerna.. vi har ju inte direkt hunnit planera för bröllop ännu och idag skulle det vara precis en månad kvar.. kollar vi lite i planering och jobbtider så har vi 2 helger på oss att fixa ALLT! inbjudningar, mat, kläder, musik... känns lite stressigt.. så vi har nu bestämt att flytta fram bröllopet till januari.

Sådär, nu kan jag njuta av att planera. Det kunde jag inte innan. Och denna gång ska jag planera, fundera och göra det nu.

Det blir då ett vinterbröllop iallafall, vi hade ju önskat oss ett sommarbröllop men jag känner att det kommer blir riktigt bra med vinter med, kräver kanske en vit kappa eller så bara.. och ev ett par stövlar ; ) Kan ju inte gå i klackskor ifall det är snö! ; )

Hoppas det är lite snö, eller iallafall frost så vi kan få lite fina vita bilder..
E, hoppas du kan ta kort i januari i stället??



Fiina!

Tänkte att skorna ska få sätta bröllopets färg. Min klänning kommer ge plats för skor och jag vill att de ska vara lite speciella, tycker nämligen att vanliga "bröllopsskor" är så förfärligt fula!
Letar efter de perfekta..

Sen ska jag tillverka ljuslyktor, få de vitlackerade och placera ut, passar ju bra när det är vinter och kallt.. ska göra ett test snart så jag får se hur de kan tänkas bli, behöver lite hjälp från K dock med svetsningen, iallafall till en början så jag vet hur man gör.

...återkommer med mer planer...

Min lediga dag..

.. som jag så duktigt förtjänade i går natt då K och jag skrev en manual till värmepumpen. Var lätt värt det =)

Dagen:
Upp förstås och fixade iväg Maja till dagis som vanligt, var lite rädd att en förkylning skulle ha smygit sig på så att hon inte skulle vara kry nog men hon var hur pigg som helst =)
En sakta frukost.. in med nån tvätt.. lite plock.. då hittade jag lite lappar förberedda till ett lapptäcke så jag satte igång dundret och sydde lite, sånt där som bara är för skojs skull.. inte sy upp gardinerna för det är ett måste.

Sen blev det nån liten tjänst på kontoret, dock, men efter det stack jag till ÖB och NU kom jag på vad det var jag ville kolla efter... hm, kartonger ju, men jag köpte lite annat, både bra att ha och nåt litet roligt, en lykta att hänga i fönstret =) Lyser så fint nu =)
Sen tog jag mig till Ikanohuset.. spatserade runt lite oplanerat, hämtade en resekatalog.. (USA), kollade Vila och Åhlens.. handlade mat lite snabbt..
Pappa ringde.. deras hus ligger ute på annons nu och det var visst redan över 400 besökare..
Sen blev det en hamburgare och så hem och packa in lite varor innan jag hämtade fröken liten.

Det var underbart skönt att bara gå runt, fritt, obehindrat och oplanerat.. kolla på vad man vill, skulle kanske haft mer pengar men jag hittade ändå inget 'måste ha'. 
Härlig dag!

Imorgon var det visst start på bokrea på Åhlens, där fanns några fina barnböcker.. kanske en sväng i morgon..? Är väl inte så här underbart ledig men Maja kan ju få följa med..

Har  lite uppdateringar omkring bröllopet, men det får jag skriva om sen.

~

Ledig!

Idag är jag ledig, jag får göra vad jag vill! Ända till klockan tre när jag ska hämta Maja =)

Ska fundera på vad jag vill göra..

L


trevlig kväll

Nu sitter vi här i soffan.. K, jag och K's pappa och ser lite på TV och tar oss ett glas vin =)
Vi ser lite komediserier och så lite rapport, för det uppskattas ;)

Maja har inte sovit em så hon somnade lite tidigare, strax efter åtta..

Det ska kännas att det är helg, vi har jobb och styrelsemöte i morgon så det är inte ledigt men iallafall.. =)
Jag har dammsugit av och handlat lite mat.. nu kan vi vara nöjda ett tag. Slappna av.
Farmor kommer i morgon, det var länge sen så det blir ju trevligt. Maja kan säga farfar, fafa, så vi får se om hon blir avis ;)

Ha en trevlig kväll, där ute bortanför mörkret!

=)

mammarädsla

Såg just en snutt på Dr Phil där de pratade om det här med vaccin och autism och om det hänger ihop. I USA vill många många mammor mena att de märkt att något hänt just efter vaccinationen av sitt barn.. Jag sökte just lite på internet om det hela men i Sverige menar forskare och andra? att det inte finns nån koppling däremellan.. hur vet man vad man ska tror på? Känns så läskigt att vår värld utsätter oss för en massa saker som vi inte kan påverka. Det gäller ju annat med, undrar tex vad man kommer säga om mobiltelefoner om 25 år..? Då sitter väl halva befolkningen men cancer eller el-allergi..

Tidigare har ju vår livslängd ökat, vi blir över åttio år nu i genomsnitt mot för 100 år sen när man bara blev 60 typ.. Kommer vi bli ännu äldre om ytterligare 100 år eller dör vi tidigare... tänk om vi förstört vår framtid..

Tankarna kanske är dumma och onödigt oroande men nu är det ju inte bara jag här i världen som ska leva och dö.. Maja kommer ju oxå göra det...

ah, hjälp


knäpp kväll

Nu är klockan kvart i tolv.. här är vi vakna. K och gänget jobbar nere i verkstan och Maja och jag har just gjort oss klara för sängen. Vi tog nämligen som vanligt en eftermiddagslur men jag vaknade inte förrän halv nio och Maja halt tio fast jag försökte väcka henne innan.. så det blev lite knäppt..

Kände mig lite snuvad på kvällen, och väldigt onyttig så jag bakade scones och bjöd killarna på, alltid nåt =) De ska ju jobba några timmar än..

Men nu börjar vi känna oss trötta igen.. så det ska bli skönt att sova =)

nattis

MAMMAAAA

Yeejj =)

Idag när jag hämtade Maja på dagis sa fröken "Nilla" att Maja kunde hennes namn, hon hade ropat högt NILLAAA =) och de hade haft jätteroligt.
Hm, tänkte jag.. eller sa det med, hon som bara kan säga Pappa annars.. :/

Så nu ikväll har vi övat.. och såklart kan hon även säga MAMMAAA!
Och mer.. Hej, Hejdå, Tack, Hallå, och lite annat som man inte alltid förstår =) Viktigast var iallafall att hon kan säga mamma =)
Tror det har varit lite förvirrande för henne annars, Mamma och Maja. Därav att det tagit lite tid att ropa på mig. Men det har varit helt ok =) jag vet ju att allt kommer, och det har varit väldigt kul att hon kunnat säga Pappa så länge.

Annars är det en dam men så mycket vilja och envishet så jag vet inte hur jag ska kunna låta bli att bli tokig! Igår skulle hon fram bakom en fåtölj men som stog för nära väggen. Jag testade henne för att se hur länge hon skulle orka skrika innan hon gav upp och gick tillbaka den väg hon gått in men icke.. hon gav helt enkelt inte upp.

Dags för välling nu, det har varit en mycket gnällig kväll.. "trött" Här flyger möblerna omkring i ren ilska på allt som inte går frökens väg..

Mamma


rensa huvudet

Känns som jag behöver skaka ur lite skräp..
Det är så mycket att tänka på.. det märks på nätterna att det är mycket, jag sover dåligt och drömmer väldigt rörigt och jobbigt. Får vakna till ibland och säga åt mig själv att släppa det och drömma om nåt annat..
Vet inte riktigt vad jag funderar på så mycket, bara att det känns helrörigt.

Det som skulle hjälpa vore förstås att ge sig ut och springa.. men det är ju inte så kul och så fryser jag så förfärligt så jag vill inte vara ute överhuvudtaget. Först måste jag bli friskare med..

Det är bara förmiddag än men det har varit fullt upp, det har ringt oavbrutet, kommit 2 lastbilar och jag har läst på om 2 olika tjänster för företaget, om bokföring och inkasso.. och så jobbat vidare med hemsidan.. Blev trött av allt =) Hade gärna tagit mig ett par treo nu för huvudet värker som tusan men jag vet inte hur magen kommer må då..
Chefkillarna är i stan och på möte så jag kan inte ringa och få lite sällskapssnack.. undrar om det är ok om jag lämnar datorn ett tag och gör lite annat..?
Om jag skulle ta och kånka ner whiteboarden hit till kontoret, då skulle jag kunna skriva upp allt tydligt så jag inte behöver hålla allt i huvudet =)
Och sätta upp en enorm kalender!

Så nu ska jag gå upp en sväng och fixa lite sånt.. vet inte om det här blev nåt vidare inlägg men jag fick iallafall göra nåt annat en liten stund.

=)

 

nått nytt?

Nja, här går dagarna.. jag har blivit lite förkyld och idag hade jag även väldigt ont i magen stundvis.. vet inte om det är magkatarr eller nåt annat.. ska coola ner på treo, kaffe och fet mat om jag kan ;)

Maja sköter sig, lär sig saker och mår bra. Hon slår sönder nåt glas ibland och får nån ny bula ibland.. Hon gör nog vad hon ska, det är bara jag som blir trött..

Möblerade om lite idag pga allt det där slängandet av saker som råkar stå framme.. koppar och glas och sånt..Jag kånkade ner en byrå från övervåningen och ställde datorn på så sliper vi den från tv-bordet. Passande nog kom K hem med en lampa han fyndat att ställa på byrån =) Super, tack!

Brorsan fyllde 35 igår, GRATTIS!

Har tappat lite luft så att säga.. (luften gick ur mig) Jag har ingen ork och lust att ta tag i saker och se till att det blir klart med nåt. Borde sy på klänningarna, fortsätta rensa och slänga saker, laga mat nån gång ibland, sköta disken... och allt sånt tråk... Har inte ens ork att gå och lägga mig fast jag har chansen nu när Maja verkar ha somnat in riktigt..
Satsar på en bättre dag i morgon, jag är ju trots allt förkyld med..!

~

småful

He he.. nu är det fulingfasoner på g..
Och det är så roligt, småmyser hela tiden... =) =)

En sak får man lära sig med åren.. vi tar inte skit.
Nu vägrar vi bli besvikna och lurade.. Nu ger vi igen!
Att ha eget företag gör att man träffar på en massa olika människor, de flesta härliga och snälla roliga människor men så då och då så får man en kniv i ryggen. Vi jobbat och jobbar och ställer upp.. och sen blir det skit av allt. Det är fruktansvärt orättvist. Det är ju egentligen den andra människans olycka, dens förfall och misslyckande. Men det går ut över oss.

Så kommer man på ett sätt att vinna på.. och då blir det så kul! Det är något den andre missat, glömt, och som är så viktigt... och vi kom på det. Jäklar vad det ska svida när det blir känt vad vi sitter på.. he he..

Ikväll är det fixat och vi kommer sova gott =)

~

saknar sommaren

Ja det känns lite trist att det är höst nu.. kanske för att det varit så grått några dagar..
Det känns ändå på mornarna nu när vi går till dagis att det behövs en mössa och tjock jacka på lillis.. Hon blir som en tunna hela hon, stackars, det är ju svårt att röra sig.. och hon som ska vara ute hela förmiddan och leka.. och värre blir det, vänta tills vantarna måste på ; )

Så lite godis från sommaren...


På promenad i en liten by utanför Malmö i somras..


Det var riktigt hett här efter vägen..


Första badet på våren.. Det var då vi märkte hur mycket hon älskar att bada =)

Det är de minnena man ska leva på under vintern.. Fast jag gillar ju vinter om det är snö =) Vi får se hur det blir..


bra jobbat =)

Idag har vi varit duktiga igen! Ännu en vända till tippen och så har vi pantat burkar och flaskor med en förtjänst på 401 kr. Det är rätt mycket.. =)

Sen i söndags eftermiddag är majas farfar här. Då blir det lite städning på tomt och i lokaler =)
K har varit i Stockholm 2 dagar nu men farfar och jag städar så länge.. Man blir trött som tusan men det känns så bra att bli av med flera års papper, kartonger och pant.. vet att vi varit slarviga men det är ju så lätt att bara ställa undan när man har 1000 kvadrat över..

Ska snart hämta lillis på dagis och sen hoppas jag även hon är trött så jag får lägga mig lite.. ; )
K är på väg hem just nu så vi får nog en skön kväll..

Nästa projekt får bli loftet, där behövs det röjas ordentligt. Vet ju inte ens vad som finns i kartongerna.. man hittar alltid nåt "nytt" som är kul att ställa fram eller göra nåt av.
För den som önskar lite gratis träning så finns 100 gamla värmepumpar att bära ner och ut... ; ) Sen ska de slaktas så vi kan panta koppar.. mer pengar... =)

Dags att gå till dagis!

Då var festen över..

Och allt är lugnt igen..

Min mamma har fyllt 60 år, igår söndag, Grattis mammis!
Firade gjorde vi hela helgen med hela släkten, pappa och jag hade fixat och trixat ihop en överraskningsresa. Pappa hyrde en buss i vilken han hämtade upp hela tjocka släkten som samlats hos mamma och pappa i Kumla på lördag morgon och så åkte vi iväg.. mot det hemliga målet Säffle =) Där finns nämligen en helt underbar herrgård som heter Knusesund och där spenderade vi helgen.
Vi var 24 pers tror jag, allihop var med.

Vi fikade och åt mat massa ggr, gott och tjusigt. Vi lekte frågelekar och så höll jag och K i en blandad lek med lite olika lätta övningar.. iof inte så lätt att rocka rockring som man kanske tror.
Vi hade alla olika, mycket  tjusiga, rum, inredda i gammal stil. Vi hade ett ändlöst antal salonger att sitta och mysa i.. det regnade ute men det var ju så fint inne så det gjorde inget. 

Det var en väldigt lyckad resa som visst blev så uppskattad som vi hade hoppats.

RSS 2.0