Hipp Hipp

HURRA!!

För min älskling idag ! =D

Puss puss du är det bästa jag vet!




Idag fyller baby 41, vi har mumsat tårta och nyss gjort partyhattar..
Mamma o pappa kom igår och hjälpte oss med övervåningen, flyttat köket =) De åkte idag vid lunch, ganska trötta kan jag tro, Maja är ju så överglad när de är här. Kan bli lite mycket...

Nu ska vi ha en skön kväll, jag ska sy sängkappa till Majas säng.. har fått lite koll på läget i o med mammas o pappas besök så jag känner mig nöjd, lugn och glad.


L

bläbläsnö

(Maja och bästisen på dagis är knasiga och leker blä-blä-leken, allt heter blä-blä)

Hu för snön. Det är ett skit, riktigt ordentligt.

Bor man i lägenhet o inte behöver oroa sig för skottning, inte har bil eller så då kan det väl vara fint med snö. Men när man har mer än en halvmeter snö på hela tomten + en enorm snövall så man inte kommer ut, då är det inte kul. Jag kan dessutom inte gå bra i denna snö, vill inte ramla, och det är väldigt tungt. Andas som en skrämd undulat bara jag kommit ner på marken ändå..

Så är det skitkallt med, volvon och lastisen startar inte i minus 20.. och då är det inte roligt att leta sladdar, värma dieseltankar, skruva med traktorer och allt skit som måste göras.

NÄ, ge mig vår!


Själv ligger jag som en lam groda på golven och torkar, slipar o oljar in =) fint blire!
K har varit ute hela dan utom 2-3 timmar när jag tog en tuppis idag.. stackarn, han är nog rätt frusen nu..

L

morgondagens inspirationsbild



Här är bilden som ska inspirera till i morgon.. =)

Så här vill jag vår toa ska se ut, eller badrum, toan ser faktiskt ut så i princip. Däremot har vi bruna golvplattor och vita stora kakelplattor på väggen, men en snutt vägg att tapetsera finns...

Annars går det segt med övervåningen.. det är så mycket tunga saker.. bara flyttat lådor idag i princip, inte alls nöjd med arbetsinsatsen.. =(

Men lite inspiration kanske kan få mig på g igen =)

L

onsdag, in i vecka 34

Gaahh, börjar vecka 34 idag.. men nu längtar jag efter lilla snutt som ska komma, eller vill jag bara ha ut dig från maggen, du är så förfärligt bråkig med mig! ;)

Här gäller det att ta saker i egna händer, så jag rensade ut reglarna från Majas rum igår, fick fram golvet och slipade det. Slipade för hand... med liten slipmaskin alltså, ska se om K bär upp den stora skurmaskinen så kan jag ta ett varv med den med innan jag oljar in. Det blir säkert ännu lite bättre då. (med slipnät på förstås)

Sen målade jag lådorna till maja sekretär, andra strykningen, och lite runt fönstren i våra sovrum, ser vitt o fräsch ut =)

Golvlisterna blir svåra, för det saknas ju en del annat, som dörrfoder, elementskydd o så..

Har golvet i vårt sovrum att ge mig på med.

Fick dock riktigt onda förvärkar i går kväll.. bara några stycken, 4-5 kanske.. men gick o la mig vid åtta o läste. Varit en lååång natt med många vändningar, hitta ställning och ont i magen.. ser fram emot min eftermiddagslur =)

Grattis till söta P som fyllde år igår!


Har en halvtimme kvar att jobba idag, först lite huvudvärkstabletter och så fika på nåt..

Virkade klar babyfilten igår med =) visar bild senare...

L

Alla hjärtans dag =)

Kram på er! Ha en bra dag..



helg

Sköna lördag =)

Lite ångest för att det är mycket att göra och oerhört trött förmiddag.. men nu har vi varit på övervåningen och spacklat lite, känns bättre.
I morgon drar vi på ett lager färg på sovrumsväggen så är det rent o snyggt där sen, och redo för tapet när vi hittar en bra.

Tror det blir mer spacklande på de väggar utanför våra sovrum sedan, så det är färdigdammat där sen och man kan försöka hålla rent. Visst kommer det vara massa saker kvar att bygga och fixa med fast bebisen har kommit men det vore bäst att spackeldamm och isolering iallafall är borta, rent måste det ju vara.

Ja, det närmar sig med bebis.. nu är det snart slut på februari, eller vi är halvvägs.. och sen är det bara mars kvar.. oj oj =)
Det är helt otroligt mycket och starka sparkar där inne, det gör både ont och jag blir väldigt trött av det. Ser framför mig en hund som sliter i ett rep, sådär så hela kroppen ruskar.. precis nåt sånt håller bebi på med! Ofta.. Men hellre liv och rörelse än stilla. Undrar bara vad det är för vilde som ska komma ut? Maja kommer få konkurrens verkar det som =)


Annars är det vinter o vinter, ger sig aldrig =( Är riktigt jobbigt att klä på mig o Maja på morgonen, ta oss ner för alla trappor och pulka till dagis.. Har svårt att böja mig framåt nu, det gör ont och jag får sammandragningar. Och sen samma procedur hem från dagis.. kan inte längre bära Maja upp för trapporna så det är massa tjat nästan varje dag för att få henne gå själv. Hon kan ju, riktigt bra, men är ju så "trött i benen".

Nä, vår tack!

Nu ska jag vila en stund, sen åker K och Maja och handlar lite.. jag har önskat chips, lite sugen på det. Har ju inte kunnat äta chips sen jag blev gravid, har bara smakat mögel... får se om det är gott nu..?
Sen blir det väl lite melodifestival ikväll, fast det är rätt trist.. kanske nån film senare?

L

Växer så det knakar

Här är en bild på min mage =)

Det är från 1 feb så i vecka 32. Nu putar det iallafall ut en del.



L

Skottat =)



Nu är han igång, skönheten, Lastisen =) Och äntligen har vi fått skotta av tomten.. Det har varit ett helsike med djupsnö och en jäkla massa timmar och dagar med mekande för K för att få igång den. Växellådan var frusen och ingen styrning.. men nu så =)

Här är vinter än dock, fast jag är trött på det nu, det är jobbigt med alla påklädningar och sånt..



Istapparna där uppe är faktiskt hela metern långa! Man kan kolla på dem genom Majas fönster =) jättefint.



L

från hög till kläder

Förra helgen, söndagen, var vi i Söderköping och kollade bla på tyg.

Köpte stretchjeanstyg till ett par mammabrallor åt mig, randig trikå, plysch och mudd..



Blev ett set åt Maja idag



Har även sytt byxorna åt mig, men inte fotat, svårt att ta på sig själv.. men de blev jättebra, sköna, med jättehög midja =) får visa senare...

L

Morgondagens uppgift

Det här ska K o jag vara med på i morgon.. och några mätningar på bebis sen..

FORSKNINGSPROJEKT:
Faktorer som tidigt i livet bidrar till uppkomst av fetma. Studier på spädbarn och småbarn
Elisabeth Forsum, Universitetssjukhuset i Linköping, Institution för biomedicin och kirurgi

Lite mätningar alltså i morgon, svårast blir nog att inte få äta frukost ;)



 
L


Föreläsning

Nyss hemmkommen från en föreläsning om barns språkutveckling. Intressant, kanske inte så djupt eller "svårt" men väldigt bra information och ett litet "tänk" om hur man hjälper till att utveckla Majas språk och intresse för ord, symboler o grammatik..

Nyttigt iallafall så jag känner mig jättenöjd =)


Snart kommer K och Maja hem, de har varit o jobbat lite ikväll.. får förbereda mig på att få till lite kvällsmat o pyjamas etc nu, kan hända nån är lite trött =)

L


RSS 2.0