Dunstans Baby Language

Tyda bebisens läten? Jepp, så här pratar de..




Här är det mest NÄÄ-ljud så... hungrig =)
När hon ligger o sover såhär på dan så är det en del knorrande eehhh.. kanske rap eller gaser?

Spännande.. ska kolla om det verkar stämma...

L


suck

Är lite besviken på mig själv faktiskt..
Tänkte jag skulle klara mig utan denna nu efter så långt uppehåll..

Men jag är svag, ack så svag.. (och har ONT i skallen..)


3 kg!

Då passerade vi 3 kg idag =) Stora lilltjejen ;)

Har myskväll med lillsnuttan, storsnuttan är till Stockholm med pappa o kocken.
Är ju hur enkelt som helst att ha småbarn, när de är som den här =)
Hon har sovit mest hela dan typ, så jag får väl vara beredd på några timmar vaket i natt..

Jag har sorterat papper i flera timmar.. trist, fast känner mig hyggligt duktig =)



Nu är det matdags visst, hon är ju inte helt mesig ;) säger till på skarpen nu =)

L


Brown eyed girl

En av mina absoluta favoriter sedan länge länge =)
Brown Eyed Girl med Van Morrison..

Och som det ser ut, fast det känns tidigt?.. så får vi en liten brunögd flicka i familjen =)
Ögonen är iallafall mer bruna än blå just nu, det kan ju ändras med tiden men K:s ögon är ju bruna så stor chans har vi ju =)


http://www.youtube.com/watch?v=kqXSBe-qMGo

L, blond o blåögd som Storasyster.. (iof dags att färga på håret lite, o klippa sig..)


Hundbesök

Vi har lånat en hund.

Det är våra blivande nya grannar som varit så snälla så de lånat ut sin Astrid till oss.

Maja behövde nämligen lite snabbt få träffa en hund som är snäll så hon inte blir hundrädd.
I söndags kväll blev lillsnuttan rejält skrämd av en vovve som "bet" henne i armen. Hunden markerade bara, blev rädd att Maja skulle ta dess mat, det gick inte hål i armen men en blånis blev det allt.. Mest skrämmande var nog ljudet av skrikande hund och flicka..

Igår däremot nämde inte Maja händelsen med ett enda ord, som om hon inte kom ihåg det. Det har gått jättebra med Astrid, Maja är jätteglad för att vi har en vovve, Hundis, här. Superstolt som fick visa upp den på dagis =)
I morse sa hon dock att det var en hund som bitit henne, men inget mer om det sen.

Det ska nog gå bra alltså, så hon blir nog inte hundrädd men det känns bra att hon får träffa en annan hund nu lite snabbt så hon inte får sista minnet av hund som en som bet henne..

Så kan det gå, hoppas kanske hon lär sig lite att ha respekt för hundar och djur från och med nu.. inte sparka på katterna och inte gå fram till alla okända hundar så där direkt =)

Våra katter är lite misstänksamma mot oss nu däremot ;) de var väl inte så förtjusta i att få besök, även om de inte är rädda. Men Astrid älskar att jaga o leka med katter. Kan bli lite för mycket för en gammal katt, tycker Trattis..

L

Ah, tillägg: Den "bitande" vovven är ju inte en okänd hund utan en vi känner och litar på. Jättesnäll vovve som absolut inte är farlig =)
L

Besöksdag

Oj vad mycket besök vi fick idag!
Tack alla för att ni kom och för fina presenter till Milly o Maja!! ska fota lite sen så jag får visa upp de fina sakerna..

Först fick vi besök av Marita, Mats o Oskar. Maja lekte som tusan med Oskar och var riktigt ledsen när han åkte hem.. då blev det så tråkigt o ingen att leka med.. ;) Richard kom en sväng med o hann med lite kaffe.

Sen kom våra blivande grannar, Patrik o Heidi. Nästan samtidigt kom min storebror med fam, och Maja fick en ny lekkamrat =) Det var tur, och fart blev det på henne igen =) Tack Simon för att du ställde upp o lekte lite!
Samtidigt med dem kom Peter, Helen och deras 2 snygga döttrar, då var det rätt fullt hos oss =)

Nu har det lugnat sig hos oss, vi slappade en stund men nu ska vi en kortis till Ljungsbro på mer kaffe o lite lite jobb för K, o Maja förstås som ska hjälpa till ;) 


Är sugen på ommöblering nu här hemma.. hoppas det blir lite tid för det i morgon. (läs: K kan du hjälpa mig? ) =) så måste vi ta ett rejält arbetspass ute o få lite styr på eländet..

dags o ta en tur..
L

1 vecka idag

Ja, idag är Milly hela 1 vecka gammal =)

Då jag inte hittar mitt block där jag skrev om alla Majas första dagar och även under hela graviditeten så får jag skriva lite här så jag inte glömmer allt som sker.. kanske nån som tycker det är kul att läsa lite med .. ;)

Börjar med idag, först var K och Milly på BVC och kollade vikten. Hon har ju fått nån extra koll för att hon är så liten men hon har gått upp igen, på bara 2 dar, så det är ju toppen. Nu väger hon 2610 och ökar =)

Sen hade jag tid på sjukhuset med Milly för att mäta fetthalt, det där forskarprojektet som K och jag var med på i graviditetsvecka 32. Hon hade 7,7% fett vilket var precis på medel, trots att hon är lite liten. Superduper alltså =)
det gick jättebra hursomhelst, mer mätningar när hon är typ 13 veckor tror jag..

Sen åkte vi upp några våningar till barnkliniken, där skulle hon få ett ultraljud av hjärta, för att kolla upp ett blåsljud som doktorn hörde häromdan, men det var inget idag så det blev ingen undersökning. Det var förmodligen bara ljud från lungorna sist..
Måste säga att det är så fantastiskt underbara människor som jobbar med barnen på sjukhuset! Tänk om man fick träffa såna läkare när det gäller en själv ;)

Sen hem. Idag har Milly varit vaken riktigt länge =) säkert 2 timmar nu.. annars tycker vi hon mest har sovit hela tiden, och ätit..

I måndags hade vi läkarundersökning på sjukhuset, det gick bra med, hon hade gått upp det hon tappat + 10 gram. Ja sen det där blåsljudet men det är ju inget nu. Före det fick vi tid hos teamet som ska fixa läppspalten. Finfina människor. De gjorde ett avtryck av hennes näsa o läpp, ogillades skarpt. Och sen fick vi lära oss hur det ska tejpas. Det är lite pyssel men går bra. Nästa träff där om en månad.

Nästa vecka tar vi hörseltestet. Orkade inte mer idag.

Har visat upp oss på dagis nu ett par dar. Maja är stolt och det är viktigt att alla fröknar får se, flera gånger =)

Nu måste vi äta godis, så nu är det bäst att sluta skriva =)


RSS 2.0