: oj oj :

Nu går det för fort.. Maja sitter på sin bil och säger hejdå och att hon ska åka till skolan!

min lilla...

L

: Påsk :

Då jag pratade med "Schabban" via msn och insåg att det skulle kunna komma påskkärringar en dag som denna.. ops, dags att fixa godis och snygga till stället =)

Hemma när jag var barn... gick vi påskkärring på lördagen, påskafton. Här vet jag inte.. det kan nog komma nån på skärtorsdan.. såg två på tisdan i Ljungsbro?
Så lite snabbt.. sydde Maja och jag en outfit til henne. =)
Jag gjorde en förra året och i år startar jag traditionen att ha en ny varje år, för det är ju så kul att få sy nåt lite hipp som happ! Det bästa faktiskt =)
Vi har inte sminkat en påskkärring än, var som ingen mening när vi inte skulle nånstans. Men kanske lördag eller den helgen mormor och morfar kommer.. Men vi ritade lite påskkort och har delat ut 2, till farfar =)




(Schabban.. hon kan ditt namn bättre nu.. men innan jag bara skriver M, så älskar jag ditt första namn =)

Här är en liten bild på årets klänning..



Här är sötis förra året =) Med lite hjälp att stå från moster..

Så, mer bilder kanske kommer om vi firar mer påsk =) Som det ser ut nu så är vi hemma, inte husvagnssemester som vi tänkte.. utan vi ska sätta foder och knutar på Bostadshuset. Köpte färg idag, beigeaktig.. vänta får ni se.. =)


: godissugen :

.. och dags att hitta på nåt kul.. för en liten Maja som varit hemma hela veckan med feber..

Muffins med Marschmallows =) mums =)

Maja vispade, la ut formar och spillde i smet...



(sen åt hon inte så mycket, då aptiten inte var på topp...)
Vi hade en underbar stund!

L

: förra fredan :

Hade K och jag barnvakt av farfar.. =)

Gissa vart vi gick....?



Har mer bilder men K vill kolla så han ser ok ut först ; ).. som om det behövs! =)

L


: historia :

Från en annan blogg fick jag tag på en hemsida som är svår att släppa.. Den handlar om övergivna platser.
Kolla in..

Det går ett litet sus i hjärtat.. =) Sakletare som vi är här i familjen så har vi ju såklart varit och rotat på ställen som är just sådär övergivna.. det är något sorgligt över det.. och lite läskigt..

Just som på den webbsidan har vi varit i Gusum, eller rättare sagt i gamla blixtlåsfabriken i Gusum. När den bara var övergiven och inte som nu inhängnad och låst.. (skulle ju inte bryta oss in direkt =)
K jobbade nämligen där en gång i tiden. Han är sveriges siste blixtlåstillverkare. !
.. dessutom hade han lagt en del saker i en av lokalerna där som han fick vid utrensningen, måste ju se om de fanns kvar.. och det gjorde de =) Nu har jag sytråd så det räcker ett helt liv, eller två..

Hur som helst, vi gick och kollade lite i lokalerna och K berättade vart han jobbat.. och vart han träffat en man i trappen som "inte fanns?"..  jag tror på spöken =)
Det är lite otäckt att gå runt i lokaler som är tomma och öde.. där människor har arbetat hela sitt liv.. nu får man akta sig för lågflygande duvor.. och spindlar...

Men det är vackert med.. huset är ju en gång byggt väldigt stiligt, i tegel, som vi gillar =) stora fönster, pelade, trappor... sorgligt som sagt att det nu är trasigt och glömt..
Fast jag tror byggnaden är köpt, kanske fixar man till det som går att rädda..


En annan historia är en gammal möbelaffär här i Linköping som klappat igen. Från ägaren köpte vi ett golv där i butiken och några fönster, innan det skulle rivas.. och så klart gick vi runt och tittade. Jo vår trappa är därifrån, från en lägenhet. Köpt med, hederligt såklart =)
Där hade varit ungdomar? och förstört mycket.. målat och så.. men det fanns en del skrymslen som fortfarande andades från den tid som varit, säkert inte så länge sedan men ändå nästan plötsligt övergivet.. med papper och skrivbord kvar.. + mycket mycket annat. Dock hade en person som vi bara såg på håll flyttat ner i källaren.. det kändes ju lite tragiskt.. antar att vi väsnades för mycket när vi tog reda på golvet så han flyttade.. hoppas han har ett bättre boende idag.


"Från förr " är något som facinerar mig.. hittade i veckan ett fotoalbum som fanns här i huset innan K köpte det.. där finns massa gamla bilder, jag undrar hur gamla men säkert från 50-60-talet.. det är foton på släpvagnar av olika slag men alla bakgrunder är ju vårt hus. Vi ser hur det ändrats lite med tiden, fönster, dörrar, fasader och staket.. Underbart att det finns kvar! Har även kollat lite på våra gamla ritningar över husen, de är så vackra.. tror jag ska rama in dom =)

Finns det fler gamla ställen att kolla in? Säkert har vi varit någon mer stans som jag glömt just nu.. ska i och med denna webbsida jag sprang på erkänna mitt intresse för gamla hus, även om de inte är hela och fina.. kolla in bilderna han tagit så kanske ni förstår att det skruttiga också är vackert.. som jag tycker =)

L



: sjuka.. :

Läget är 40 graders feber på HönaPöna och hosta.. hoppas hon är bättre i morgon..
Själv är jag sjukskriven 75% denna månad..

så jag får skriva mer sen när det är piggare..
(påskpyntat lite iallafall =) 

: Återvinning :

Igår kunde jag inte somna utan låg och funderade.. på om jag hade några gamla kläder att sy nya av.. har ju mina lådor på loftet som inte blivit uppackade än, har ju bara bott här i snart fem år.. =)

Idag hade jag lite ork och tid, eftersom jag har mer tid som sjukskriven, så jag gick och letade. Hittade en del gamla godingar som skulle kunna bli nya slitkläder till Maja att ha på dagis.
Sugen på att sy en sommarklänning och hittade 2 skjortor från K som skulle passa.. men han kände inte igen dem? Och så tyckte vi det var synd att klippa sönder två passande skjortor, Emporio Armani och Polo by Ralph Lauren.. blev ett fynd till K istället =)

De som fick stryka på foten var Bik Bok och Gina Tricot =) Två nya tröjor till Maja!


Mjuk och mysig blå tröja med grå mudd.. den gillar Maja!


Grå kofta, nästan kopia av hur jag hade den (borde kännas igen, jag hade den jämt =)
Maja hatar den och vägrar ta på sig den ;-)

Byxor nästa... och sommarklänning om jag hittar fler skjortor...
Men.. Vart kommer skjortorna ifrån???

L

vill ha vill ha vill ha..

Bläddra i denna underbara internetkatalog =)

suckar och önskar jag var miljonär...

L

RSS 2.0