Milly











Här är vår lilla Milly! Från nyfödd till 4 dagar gammal och med sin första tejp.
Tejpen ger oss en bild av hur hon kommer se ut sen efter operation men jag tycker verkligen hon var fin innan med =)
Just nu sover och sover hon, nästan lite tråkigt ;) Det piper ibland dock, då skyndar man sig att kolla om hon vaknat och vill ha mat, mysstunder.. Har dock lite överflöd på mjölk just nu, ser ut som jag platsar på Hooters men känns som brännskadade badbollar... Hoppas det blir stabilare snart.

Lena o Millyplutt


Nåt Nytt

Ja här har hänt massor!

Har inte kunnat eller orkat skriva på ett tag.. det har varit så mycket så vi är helt omtumlade hela familjen nu. Hela familjen är ju förresten en familj på 4!

Den 25:e ville hon komma ut, vår lilla Milly. Vad vi är kära i henne =)
Helt otroligt är det, en ny liten människa och ännu en födelsedag den 25:e. Nu fyller vi alla den 25:e, det är nästan kusligt..
Februari, mars, maj och december..
Milly kom dessutom på vår förlovningsdag, fin present va? =)

Ja det var den dagen det passade sämst, egentligen.. K är i stockolm på mässa, den dagen det är mest folk och han har svårast att komma ifrån. Mamma är hos mig som tur är, varit här och hjälpt mig i veckan så jag inte skulle vara ensam.. Vi gick till dagis med Maja och jag hade lite ont i magen, det ville inte riktigt ge sig..
Satte mig stilla sen i soffan när vi kom hem, kollade klockan och visst, var 5:e minut.
Ger allt lite tid, varnar vänner och K.. kollar klockan, känner efter.. ondare o ondare.. Vid ett åker vi in, då vill jag ha nån som kollar upp mig.
Anländer till förlossningen, öppen 4 cm, och det går rasande fort. På 1 timme o 45 min är det klart. Tur, jag hade inte klarat en minut till! Krystvärkar i 7 min, bara att ta i, vill inte genomlida en värk till. O så underbart när det är över!!

Pluttan ligger länge på min mage och bara tittar på den nya världen, vad hon är fin =)
Det blev mamma som fick vara med om undret, K hann inte komma, satt på tåget o missade allt..
Jag hann inte ens få bedövningen, men det gick visst ändå. 

Liten Milly vägde 2560g och hela 48 cm. Hon har en enkelsidig läppspalt, som redan idag, 4 dar senare har blivit tejpad inför operation om ca 4 månader. Jag är så kär så kär, hon är underbar och snällast i världen.

Men ibland måste en en annan människa ge plats åt de nya..
För 2 veckor sedan dog K:s pappa, min svärfar.
Han blev bara 66 år, vi sörjer honom mycket och det har varit en tuff tid.
I mitt hjärta vet jag att allt är bättre nu, för honom. För oss tar det lite tid. Han hade planer och var pigg på livet nu i det sista, det glädjer oss. Han tränade och gav sig själv en chans att bli pigg som förr, kanske tog han i för hårt, men han hade nog inget alternativ.
Vi kommer sakna dig.

Nu sitter jag här med min nya familj, de tar igen sig allihop. Vi har mysigt.
Det är kämpigt att bli storasyster, mamma och pappa. Vi ska samsas och få nya rutiner. Vi hoppas på vår och att få vara friska, tror vi kommer få en underbar tid nu framöver.

Mässan K har varit på är betydelsefull och det har gått strålande bra. Det ska förhoppningsvis ge oss en ny och spännande inriktning i arbetet. Ge oss mer utrymme till fritid och varandra.


Vi är så oerhört glada för all hjälp vi fått från våra vänner! Vi har verkligen upptäckt vad riktiga vänner är under dessa veckor av förvirring, sorg och glädje. Tack alla för att ni ställer upp när det är svårt att klara allt själv! Härligt att veta att man får ringa mitt i natten om det behövs =)

Nu ska jag ta ett kort på min sovande familj =) Ska fixa upp lite bilder på underverket snart med.. =)

Lena

dagens tips

Städning.. tipset för att få det gjort och det fort: Var förbannad.

Skit vad det går om man är lite arg, det blir både tvättat, dammsuget, diskat och skrubbat..
Dagens måltavla var katterna.. nån av dom har pissat i badrummet igen, på kläder, matta o tidningar.. skitkatter!
Jag som hade skurat hela rummet bara för ett tag sen, tvättat mattor o allt.. =(

Nä, nu får de vara ute. Inte så kallt nu så det ska gå bra att de är ute igen om dagarna.


I morse var jag med om nåt nytt, jag var frisk =) Har aldrig aldrig hämtat mig så fort efter en maginfluensa. Hade förberett mig på dagar av svårt att äta o komma igång. Men efter en liten sovmorgon, till 9.30 tror jag, så kunde jag lätt gå upp o känna mig helt återställd. Maja har ätit bättre idag med, magen ser fin ut så i morgon får hon gå tillbaka till dagis igen =) Hon har längtat.

o så.. Grattis till min svägerska som fyller år idag!



Sen har jag fått en finne på hakan/kinden som är eländig, tycker synd om mig.. länge sen man hade en sån som tur är.. Maja tyckte jag skulle åka till sjukhuset med den där, hon förstår mig =) så hemsk är den.. haha

Majas dille annars just nu, packa ner alla leksaker i olika väskor, plastbackar, påsar.. bära runt, tömma ut..
det blir stökigt stökigt.. men hon har ju roligt.. får plocka miljoner pärlor sen bara.. i golvspringorna...
Nu diskar hon, sist gick ett av mina fina glas sönder.. nu skulle hon bara ha plastmuggarna lovade hon. =)

L

blä

skit skit skit, blev sjuk idag ändå, fast jag trodde jag skulle klara mig =(

L

väx väx

Har varit o kollat lillan idag på sjukhuset, tog hela förmiddan..
1984g, frisk o fin annars.. men skulle ha vägt 660g mer.. så du är lite liten snuttis..

Har 2 inbokade besök till, ultraljud och aktivitetsmätning.. aktiv vet jag ju att du är iof ;) du bråkar ju med mig mest hela tiden.
Nu ska du bara växa lite mer, du får gärna stanna kvar i magen nån vecka extra om det behövs =)

I går kväll kom K hem och mådde pyton, kräktes en gång men har sen mått dåligt på andra sätt, armbågen o feber.. så vet inte om det verkligen är maginfluensa.. hursomhelst så kommer inte mamma o pappa i helgen o bygger, vi behöver ju inte riskera att föra smitta vidare.

peppar peppar för mig än så länge.. inge sjuk.. men väldigt trött.


Här blir man trött i öronen nåt så vansinnigt! 3 dar hemma med maja och jag är helt slut, hon slutar aldrig snacka och fråga och ska ha all uppmärksamhet i världen. puh... K har ju jobbat sent alla dar med så jag har varit helt själv med tjatfröken.. =) nåja, hon är pigg o frisk iallafall.

Nu får vi hoppas hon har lust att somna snart så jag får en stund för mig själv, kunde ju vara skönt.

L


nu har man varit med om det..

Allt har sin första gång antar jag, nu har vi avverkat första maginfluensan med Maja. Det var en trist natt..
Liten liten maja kräktes plötsligt kl halv 2 och sen gång på gång till 6 ungefär. Kl 8 gick jag upp o ringde dagis, då var hon bättre och kom skuttandes med men kräktes då igen av chocken typ.

Sen har vi sovit förmiddagen och halva em/kvällen.. Vi hade inte mycket gott inhandlat så det har inte blivit mycket i magen på fröken, jag har inte heller tvingat henne. Skulle nog behöva dricka lite mer dock..

Så nu får vi se då, när det slår till på oss.. influensan kommer från dagis och har varit snabbt avverkad men rätt aggresiv. Maja har ju gosat en del med mig med idag, kan ju inte låta bli liksom =)
Det blir som det blir, hur som helst. Jag ska nog klara av det isåfall.. bara inte maja behöver med, hon var så duktig i början men blev mer och mer rädd var gång det var dags att kräkas igen, hon ville verkligen inte och var så trött så trött.. Det var svårt att se henne så, o vara så hjälplös.

Nu är hon iallafall bra igen, vi får vara hemma ett par dar bara så är snart allt som vanligt igen.

L


lite ledsen

känner mig lite ledsen just nu, vet inte varför det blivit så här..

hoppas allt är ok och blir som vanligt snart.

L

RSS 2.0